ΧΕΙΡΟΝΟΝΙΑ π.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου του Ναού π.Φανουρίου Κατσαρού.

Κατά τον χειροτονειτήριο λόγο του ο π.Φανούριος αναφέρθηκε με λόγους Ευχαριστίας και Δοξολογίας προς τον Πανάγαθο Θεό μας για την ιδιαίτερη Ευλογία που Αυτός επεφύλαξε  στην ζωή του. «Εσένα ατενίζω Θεέ μου και σε ευχαριστώ για όλα. Για τα μικρά και τα μεγάλα, για αυτά που ξέρω, για αυτά που δεν θα μάθω ποτέ, για αυτό που βλέπω στη ζωή μου, για τους ανθρώπους, για όλα τα έργα του χειρών. Όλα είναι σταλαγματιές της αγάπης Σου».

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την διακονία του στην «μικρή Βασιλειάδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας» και για την μαρτυρία του σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, μια μαρτυρία που αποτελεί πρότυπο τόσο για τον ίδιο, όσο και τον πιστό λαό του Θεού.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Πατέρες και συνεφημερίους του, στους συνεργάτες του Νεανικού και του Ενοριακού γενικότερα έργου, καθώς επίσης και στον προϊστάμενο του Ναού και πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Παναγιώτου.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς συνεχάρη τον π. Φανούριο για τα όσα είπε, αφού ξεδίπλωσε «ενώπιον μας αυτό το μυστικό της υπάρξεώς σου που δονείται από τις Δωρεές του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και στην επισημότητα με την οποία αυτή πραγματοποιήθηκε επεσήμανε:

 «Όλα εστιασμένα σε μία επίσκεψη, σε κάποιον που θεωρείται άναξ, παγκόσμιος κυβερνήτης δυναμικός μέσα στον κόσμο αυτό. Και πράγματι αυτή η χώρα είναι μία μεγάλη χώρα, με μεγάλη δύναμη κατά κόσμον, με ισχύ, με οικονομική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά για σκεφθείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή ο αδελφός μας Φανούριος Διάκονος, ανεβαίνει τις αναβαθμίδες του Ιερού Βήματος για να λάβει την Χάρη του Παρακλήτου Πνεύματος. Για να κρατήσει στα χέρια του… την Παρακαταθήκη, Αυτόν που δεν άρχει απλώς μιας χώρας σε μία συγκεκριμένη ιστορική χρονική περίοδο, αλλά που είναι ο Βασιλεύς των Βασιλευόντων, ο Κύριος των κυριευόντων, ο πάντων Δημιουργός, ο πάντων προνοητής, Αυτός που για τον εαυτό Του είπε στον Προφήτη Μωυσή: εγώ είμαι ο Ων, ο υπάρχων».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Αν λοιπόν εκστασιάζεται ο κόσμος και χαίρετε για την τιμή, την όντως τιμή, της επισκέψεως του Έλληνος Πρωθυπουργού στον πλανητάρχη όπως λέγεται, πόσο ποιο μεγάλη θα πρέπει να είναι η έκπληξή μας, ο θαυμασμός μας, η χαρά μας για αυτή την μεγαλειώδη πρόσκληση και την υπέρτατη συνάντηση, όχι με έναν φθαρτό, πεπερασμένο και μικρό άνθρωπο, χοϊκό, που πρόκειται μετ’ ολίγον να δύσει και να σβήσει μέσα στην ανθρώπινη πολύβουη ιστορία, αλλά με Εκείνον ο οποίος ‘’είπε και εγεννήθησαν, ενετείλατο και εκτίσθησαν’’.

Αναφερόμενος, τέλος, στις δυσκολίες της καθημερινότητας, προέτρεψε τον νέο Πρεσβύτερο «ως Στρατιώτης Ιησού Χριστού να αποβαίνεις καθημερινά μία γέφυρα που να ενώνει τον άνθρωπο με το Θεό, όχι μόνο με το λόγο σου, αλλά προπάντων με το βίωμά σου».